Fenilalanin porsiyon: 48,91 mg
Oda sıcaklığındaki su, tuz ve maya karıştırılır. Karnıyarık otu tohumu kullanılıyor ise su ve mayanın içerisine eklenip 10 dakika bekletildikten sonra kullanılır. Karnıyarık otu tohumu hamurun istenilen şekle gelmesine yardımcı olur.
Unun ortasına havuz yapılır. Su karışımı eklenir ve karıştırılır. Zeytinyağı ve sıfır proteinli süt eklenir ve yoğurulur.
Tepside dinlenmiş olan hamur pizza şekline getirilir. (ister ince, ister kalın hamur)
Sosu için bir tavaya zeytinyağı dökülür. Üzerine salça eklenip 2-3 dakika pişirilir. Sarımsak, tuz, karabiber, kekik ve su eklenir. Kıvam alana kadar pişirilir.
Tepside dinlendirdiğimiz hamurun üzerine salçalı sos sürülür. Düşük proteinli peynir ve istenilen sebzelerden eklenir.
Önceden ısıtılmış 200 0 C fırın tabanına en yakın yere tepsi koyulur ve 6-7 dakika kadar pişirilir. (Hamur ince tutulduysa 4-5 dakika pişirilir.)
Porsiyonlar, Beslenme Bilgi Sistemleri (BEBİS) - 8.1 versiyonu kullanılarak hesaplanmıştır.