Fenilalanin adet: 13,7 mg
Oda sıcaklığındaki su ve maya karıştırılır.
Unun ortasına havuz yapılır.
Su ve maya karışımı eklenir ve karıştırılır.
Un ve mayalı su karıştıktan sonra şeker, tuz, sıfır proteinli süt ve zeytinyağı eklenir ve karışım yoğurulur. Tepsinin üzerine yağlı kağıt konulup, elde edilen hamur, 3 parçaya bölünür. Simit şekli verilir.
30 dakika tepside mayalandırılır.
Mayalanmış hamurun üzerine pekmez sürülür.
Hiç dokunulmadan 200 0C fırına verilir ve 12-15 dakika boyunca pişirilir.
Karnıyarık otu tohumu kullanılıyor ise su ve mayanın içerisine eklenip 10 dakika bekletildikten sonra kullanılır. Karnıyarık otu tohumu ekmeğin istenilen şekle gelmesine yardımcı olur.
Katkılarından dolayı teşekkür ederiz.
Alfabetik sırayla
* Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Çocuk Metabolizma Bölümü, Hacettepe İhsan Doğramacı Çocuk Hastanesi Metabolizma Bölümü, Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyettetik Bölümü, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Metabolizma Bölümü, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Metabolizma Bölümü ve METVAK
Porsiyonlar, Beslenme Bilgi Sistemleri (BEBİS) - 8.1 versiyonu kullanılarak hesaplanmıştır.