Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Tariflere geri dön

Ispanaklı Mantarlı Gözleme

  • TARİFLER YAPILIR: 2 Porsiyon

Fenilalanin porsiyon: 140,28 mg

3.36
Exchanges
741.19
Calories
Aşama 1

Tavaya zeytinyağı dökülür soğanlar kavrulur, üzerine mantar eklenir yüksek ateşte kavrulmaya devam edilir,

Aşama 2

Ispanak, tuz ve karabiber eklenir birkaç dakika daha sotelenir kenara alınır.

Aşama 3

Ilık suyun içine, karnıyarık otu tohumu, şeker, tuz eklenir karıştırılarak 10 dakika bekletilir.

Aşama 4

Düşük proteinli unun içine, hazırlanan sıvı karışım yavaş yavaş eklenir, zeytinyağı da eklenip yoğurulmaya başlanır.

Aşama 5

Hamur ikiye bölünür, yuvarlak şekilde açılır, içine hazırlanan ıspanaklı harç eklenir ve zarf şekline getirilir.

Aşama 6

Tavada bir miktar tereyağı ile kısık ateşte pişirilir servis edilir.

Porsiyonlar, Beslenme Bilgi Sistemleri (BEBİS) - 8.1 versiyonu kullanılarak hesaplanmıştır.

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı (20 ml)
  • 50 gram kuru soğan (1/2 adet)
  • 60 gram mantar (3-4 adet)
  • 150 gram ıspanak
  • 1 gram tuz
  • 1 gram karabiber
  • 200 ml ılık su (2 çay bardağı)
  • 1 yemek kaşığı karnıyarık otu tohumu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz (2 gram)
  • 250 gram düşük proteinli un (2 su bardağı)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Hamuru açmak için 20 gram düşük proteinli un
  • 2 tatlı kaşığı tereyağı (15 gram)

WHY NOT TRY THESE WEANING RECIPES?