Fenilalanin adet: 4,8 mg
Yumurta ikamesi, sıfır proteinli süt ile karıştırılır.
Düşük proteinli unun üzerine yumurta karışımı eklenir. Oda sıcaklığındaki tereyağı, pudra şekeri ve vanilya eklenir ve karıştırılır. Tercihe göre kuru meyve, tarçın, toz zencefil, kakao, meyve püresi eklemesi yapılır. Bu tarifte 3 yemek kaşığı çilek reçeli kullanılmıştır.
Ceviz büyüklüğünde toplar yapılır. Kurabiye şekli verilir.
180 0C derecede 8-10 dakika arası pişirilir.
NOT: Doktor veya diyetisyeninizin danışarak, isteğe göre kuru meyve, tarçın, toz zencefil, kakao veya meyve püresi ekleyebilirsiniz.
Porsiyonlar, Beslenme Bilgi Sistemleri (BEBİS) - 8.1 versiyonu kullanılarak hesaplanmıştır.