- Hamur için, bir kâsede şekerin içerisine toz şeker, ılık su, kuru maya, karnıyarık otu tohumu, sıfır proteinli süt eklenip çatalla karıştırılarak 10 dakika bekletilir.
- Unun içerisine tuz, hazırladığımız sıvı karışım, zeytinyağı eklenip hamur yoğrulur. Bir kâsenin içine alınıp streçlenerek 30 dakika mayalandırılır.
- Mayalanan hamuru 4 eşit parçaya bölüp, elle yuvarlanır, ortasını delinip şekillendirilen bagel’ler kaynayan suda 1-2 dakika haşlanır.
- Haşlanan bagel’ler süzüp fırın tepsisine alınır. Üzerlerine sıvıyağ gezdirip 220 derecede 20 dakika pişirilir
- Serviste bagel’ler ortadan ikiye kesip 1 dilim düşük proteinli peynir,1 çeri domates ve 1 tutam maydanozla sandviç yaparak servis edilir.
NOT: Karnıyarık otu tohumu kullanılıyor ise su yada sıfır proteinli süt içerisine eklenip 10 dakika bekletildikten sonra kullanılır. Karnıyarık otu tohumu hamurun istenilen şekle gelmesinde yardımcı olur.