Haşlanmış bal kabağına toz şekeri ilave edilip çatal yardımıyla ezilir. Karışıma yeni baharı ve oda ısısındaki margarin ilave edilip spatulayla karıştırılır. Daha sonra düşük proteinli un, yumurta ikamesi, kabartama tozu ve sıfır proteinli sütüde eklenip tekrar karıştırılır.
Hamur için: Düşük proteinli una, oda ısısında margarin, toz şeker ve tarçını eklenip parmak ucuyla hafifçe yoğurulur. Sonra su eklenip tekrar yoğurulur.
Hamuru streçlenip 30 dakika buzdolabında dinlendirilir. Dinlenen hamuru yağlı kağıtda açılıp kalıba yerleştirip kenarları eşitlenir. Kalıba iç harcı da ekleyip 180 derecede 25-30 dakika pişirilir.
Servis için tabağa bir 1 dilim tartımızdan koyup üzerini yaban mersini ve naneyle süsleyerek servis edilir.