Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Tariflere geri dön

Buharda Mantı

  • TARİFLER YAPILIR: 2 Porsiyon
  1. Bir robotun içine mantar, kuru soğan eklenip blendırdan geçirilir.
  2. Bir kasenin içine düşük proteinli un, karnıyarık otu tohumu, tuz ve ılık su eklenerek yoğurulur.
  3. Tavanın içine zeytinyağı, mantar karışımı, tuz, karabiber eklenerek 5 dakika kavrulur.
  4. Yoğurulmuş hamurun altına ve üstüne düşük proteinli un atılarak açılır,
  5. Bir bardak yardımı ile kesilir, içine harç eklenerek kapatılır,
  6. Bir tencereye sıcak su konur, üzerine tel, telin üzerine mantılar bırakılarak 10-12 dakika pişirilir,
  7. Bir tavaya tereyağı, kırmızı toz biber eklenerek yağ kızdırılır,
  8. Buharda pişmiş mantılar düşük proteinli yoğurt ve yağ sosu ile servis edilir.