Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Tariflere geri dön

Çilekli tartolet

  • TARİFLER YAPILIR: 8 Porsiyon
  1. Düşük proteinli unun içerine, margarin, toz şeker, sıfır proteinli süt eklenerek yoğurulur.
  2. Hamur streçlenip 30 dakika buz dolabında dinlendirilir.
  3. Hamur dinlendikten sonra tart kalıbı boyutunda streç filmin üzerinde açılır.
  4. Hamurun fazlalığını bir spatula yardımı ile keserek alınır.
  5. Çatal yardımı ile delinerek 180 C° de 15 dakika pişirilir.
  6. Pastacı kreması için; tavanın içerisine su, sıfır proteinli süt, mısır nişastası, toz şeker, vanilya eklenerek kıvam alana kadar pişirilir.
  7. Pastacı kreması piştikten sonra içerisine tereyağı eklenir ve soğumaya bırakılır.
  8. Tart kalıbının üzerine pastacı kreması ve çilek eklenerek servis edilir.