- Ilık suyun içerisine kuru maya, karnıyarık otu tohumu, vanilya özütü eklenip karıştırıldıktan sonra 10 dakika bekletilir
- Düşük proteinli unun içerisine toz şeker, hazırlanan sıvı karışım ve sıfır proteinli süt ilave edilip yoğrulur.
- Üzeri streçlenip 30 dakika mayalandırılır.
- Hamurdan küçük parçalar koparılıp, yuvarlanır ve ortasını delip açılarak şekillendirilir.
- Kızgın yağda altın sarısı renk alana kadar iki yüzü de kızartılık.
- Üzerine glazürü için pudra şekeri ve sütü karıştırıyoruz.
- Hazırlanan donutlar glazüre batırılır.
- Glazüre batırılan donutlar çeşitli şekerlerle süsleyip servis edilir.
Not: a- İsteğe bağlı renkli şekerlemeler 10 gram 1 yemek kaşığı.
b- İsteğe bağlı skittles şekerleme 2 yemek kaşığı 30 gram.
c- Karnıyarık otu tohumu kullanılıyor ise su yada sıfır proteinli süt içerisine eklenip 10 dakika bekletildikten sonra kullanılır. Karnıyarık otu tohumu hamurun istenilen şekle gelmesinde yardımcı olur.