- Oda sıcaklığındaki su ve maya karıştırılır.
- Unun ortasına havuz yapılır. Su ve maya karışımı eklenir, karıştırılır.
- Un ve mayalı su karıştırıldıktan sonra şeker, tuz, sıfır proteinli süt ve zeytinyağı eklenir. Karışım yoğurulur.
- Tepsinin üzerine yağlı kağıt konulup, elde edilen hamur 6 parçaya bölünür.
- 30 dakika tepside mayalandırılır.
- Mayalanmış hamura bıçak yardımı ile çizik atılır, hiç dokunulmadan 200 oC dereceli fırına verilir.
- 12-15 dakika boyunca pişirilir.
- Ekmek piştikten sonra üzerine zeytinyağı sürülür. 2 dakika daha pişirildikten sonra servis edilir.
NOT: Karnıyarık otu tohumu kullanılıyor ise su ve mayanın içerisine eklenip 10 dakika bekletildikten sonra kullanılır. Karnıyarık otu tohumu ekmeğin istenilen şekle gelmesinde yardımcı olur.