Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Tariflere geri dön

Ekmek Kadayıfı

  • TARİFLER YAPILIR: 8 porsiyon
  1. Ekmekler fırın tepsisine dizip 200 derece fırında 10 dakika pişirilir.
  2. Şerbet için toz şeker ve suyu karıştırılıp kaynamaya bırakılır.
  3. Şerbet kaynayınca limon suyunu eklenip 5 dakika daha kaynatılıp soğumaya bırakılır.
  4. Kreması için yumurta ikamesi, mısır nişastası, vanilya, toz şeker, su ve sıfır proteinli sütü çırpılıp, ocağa alınıp pişirilir.
  5. Piştikten sonra tereyağı ilave edilir.
  6. Pişen ekmeklerin üzerine şerbeti gezdirilir, hazırlanan krema üzerine ilave edilip üstünü düzeltilip 30 dakika buzdolabında soğutulur.
  7. 1 dilim ekmek kadayıfının üzerine vişne koyularak servis edilir.