Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Tariflere geri dön

Fettuş salatası

  • TARİFLER YAPILIR: 4 porsiyon
  1. Ilık suyun içerisine kuru maya, toz şeker ve karnıyarık otu tohumu eklenip karıştırdıktan sonra 10 dakika bekletilir.
  2. Düşük proteinli unun içerisine tuz, sıfır proteinli süt, hazırlanılan sıvı karışımı eklenip ilk önce bir çatalla daha sonra elle yoğrulur.
  3. Hamurun üzerine düşük proteinli un döküp ince bir şekilde açılır.
  4. İlk önce şeritler halinde kesip sonra üçgenler yapılır.
  5. Kızgın yağda hamurlar kızartılır.
  6. Marul, çeri domates, salatalık, kapya biber, sivri biber, dereotu, maydanoz, taze soğan, nar, nar ekşisi, zeytinyağı eklenip karıştırılır.
  7. Servis tabağına salatayı konulup üzerine kızartılan hamurlarla servis edilir.
NOT: Karnıyarık otu tohumu kullanılıyor ise su yada sıfır proteinli süt içerisine eklenip 10 dakika bekletildikten sonra kullanılır. Karnıyarık otu tohumu hamurun istenilen şekle gelmesinde yardımcı olur.