- Ilık suyun içerisine kuru maya, toz şeker ve karnıyarık otu tohumu eklenip karıştırdıktan sonra 10 dakika bekletilir.
- Düşük proteinli unun içerisine tuz, sıfır proteinli süt, hazırlanılan sıvı karışımı eklenip ilk önce bir çatalla daha sonra elle yoğrulur.
- Hamurun üzerine düşük proteinli un döküp ince bir şekilde açılır.
- İlk önce şeritler halinde kesip sonra üçgenler yapılır.
- Kızgın yağda hamurlar kızartılır.
- Marul, çeri domates, salatalık, kapya biber, sivri biber, dereotu, maydanoz, taze soğan, nar, nar ekşisi, zeytinyağı eklenip karıştırılır.
- Servis tabağına salatayı konulup üzerine kızartılan hamurlarla servis edilir.
NOT: Karnıyarık otu tohumu kullanılıyor ise su yada sıfır proteinli süt içerisine eklenip 10 dakika bekletildikten sonra kullanılır. Karnıyarık otu tohumu hamurun istenilen şekle gelmesinde yardımcı olur.