Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Tariflere geri dön

Foccacio

  • TARİFLER YAPILIR: 6 porsiyon
  1. Ilık suyun içerisine toz maya, toz şeker, karnıyarık otu tohumu eklenip karıştırılır ve 10 dakika bekletilir.
  2. Bir kasede kuru domates, zeytinyağı, sarımsak, taze biberiye, yeşil zeytini karıştırılıp 30 dakika yağın içerisinde açılması için bekletilir.
  3. Düşük proteinli unun içerisine hazırlanan sıvı karışım, tuz, sıfır proteinli süt, zeytinyağı, hazırlanan kuru domatesli karışım eklenip yoğrulur.
  4. Fırın tepsisine yağlı kağıt serilip hamur 30 dakika mayalandırılır.
  5. Mayalandıktan sonra 200 derece fırında 30 dakika pişirilir.
  6. Piştikten sonra kuru domates ve taze biberiye ile servis edilir.
NOT: Karnıyarık otu tohumu kullanılıyor ise su yada sıfır proteinli süt içerisine eklenip 10 dakika bekletildikten sonra kullanılır. Karnıyarık otu tohumu hamurun istenilen şekle gelmesinde yardımcı olur.