Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Tariflere geri dön

Ispanaklı Börek

  • TARİFLER YAPILIR: 8 Porsiyon
  1. Bir kabın içine, düşük proteinli un, karnıyarık otu tohumu, kabartma tozu, zerdeçal ve tuz eklenir, karıştırılır,
  2. Üzerine maden suyu, zeytinyağı eklenir ilk önce çatal ile sonrasına el ile yoğurulur, bekletilir.
  3. Tavanın içine, zeytinyağı, kuru soğan, tuz, karabiber eklenerek pembeleşene kadar kavrulur, üzerine ıspanak eklenir birkaç dakika daha pişirilir kenara alınır,
  4. Hamur yağlı kağıdın üzerinde açılır, içine iç harç eklenir, dilimlenir ve yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye alınarak önceden ısıtılmış 180 c derecelik fırında 30-35 dakika pişirilir servis edilir.