Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Tariflere geri dön

Ispanaklı Erişte

  • TARİFLER YAPILIR: 6 Porsiyon
  1. Ispanak kaynar suyun içerisinde 3 dakika haşlanır.
  2. Blenderın içerisinde püre haline getirilir.
  3. Ilık suyun içerisine karnıyarık otu tohumu ve tuzu karıştırıp 10 dakika bekletilir.
  4. Düşük proteinli unun içerisine, sıfır proteinli süt,  hazırlamış olduğumuz sıvı karışım, ıspanak ezmesini ekleyip yoğurulur.
  5. Hamur elinize yapışıyor ise bir miktar daha düşük proteinli un ilavesi yapılabilir.
  6. Hamuru açılır ve 2 cm lik şeritler halinde kesilir.
  7. Kesilen hamurları üst üste koyup ince erişte şeklinde kesilir.
  8. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinin üzerine alıp 150 C° de 20-25 dakika kurutulur.
  9. Pişirilmek istendiğinde kaynar suyun içerisinde 2-3 dakika haşlayarak tüketilebilir.