Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Tariflere geri dön

Karnabahar Graten

  • TARİFLER YAPILIR: 3 porsiyon
  1. Karnabaharları 10 dakika haşlanır,  haşlanan karnabaharlar süzülüp kenara alınır.
  2. Beşamel yapmak için tereyağı tavada eritilip un eklenir. Hafif renk değiştirene kadar pişirilir.
  3. Sıfır proteinli sütü yavaş yavaş eklenir çırparak pişirilir. Kıvam aldıktan sonra ocağın altı kapatılıp muskat, tuz, kırmızı toz biber, karabiber eklenip karıştırılır.
  4. Haşlanımş karnabaharların üzerine beşamel sosu döküp karıştırılır.
  5. Karnabaharlar borcama alınıp üzerine rendelenmiş düşük proteinli kaşar peyniri eklenip 200 derecelik fırında 20 dakika pişirilir, üzerine taze kekik koyarak servis edilir.