Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Tariflere geri dön

Milföy Hamuru

  • TARİFLER YAPILIR: 6 porsiyon
  • Oda sıcaklığındaki su ve maya karıştırılır. Unun ortasına havuz yapılır.
  • Su ve maya karışımı eklenir ve karıştırılır.
  • Un ve mayalı su karıştıktan sonra şeker, tuz, sıfır proteinli süt ve zeytinyağı eklenir ve karışım yoğurulur.
  • Yoğurulmuş hamurun içerisine tereyağı yavaş yavaş eklenerek yoğurulmaya devam edilir.
  • Hamur açılır ve 2 parmak genişliğinde şeritler halinde kesilir. Katlayarak tepsiye dizilir.
  • 30 dakika mayalandırılır ve üzeri için yumurta ikameli karışım sürülerek 200 0C dereceli fırına verilir. 12-15 dakika boyunca pişirilir.