Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Tariflere geri dön

Mini Lahmacun

  • TARİFLER YAPILIR: 6 adet
  1. Oda sıcaklığındaki su, şeker ve maya karıştırılır. Karnıyarık otu tohumu kullanılıyor ise su ve mayanın içerisine eklenip 10 dakika bekletildikten sonra kullanılır. Karnıyarık otu tohumu hamurun istenilen şekle gelmesine yardımcı olur.
  2. Unun ortasına havuz yapılır. Su karışımı eklenir ve karıştırılır. Tuz ve sıfır proteinli süt eklenir ve yoğurulur.
  3. İç harç için öncelikle patlıcanlar közlenir. Bütün malzemeler küçük bir şekilde doğranır. Közlenmiş patlıcan, salça ve baharatlar ile karıştırılır.
  4. Hamurdan açılmış lahmacunların üzerine konur ve önceden ısıtılmış 200 0C fırında 6-8 dakika arası pişirilir ve servis edilir.