- Ilık suyun içerisinde pancarlar yumuşayana kadar haşlınır.
- Pancarlar süzülüp kenara alınır.
- Pancarların haşladığı sudan 1 su bardağı alınıp içerisine toz şeker, kuru maya, karnıyarık otu tohumu, pul biber eklenip karıştırıldıktan sonra 10 dakika bekletilir.
- Düşük proteinli unun içerisine hazırlanan sıvı karışım, tuz, tereyağı, kabartma tozu, zeytinyağı, sıfır proteinli sütü eklenip harç kıvamına gelene kadar karıştırılır.
- Haşlanmış olan pancarlar eklenip karıştırılır.
- Muffin kalıbı yağlayıp iki kaşık yardımıyla kek karışımı dökülür.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 25-30 dakika pişirilir.
NOT: Karnıyarık otu tohumu kullanılıyor ise su yada sıfır proteinli süt içerisine eklenip 10 dakika bekletildikten sonra kullanılır. Karnıyarık otu tohumu hamurun istenilen şekle gelmesinde yardımcı olur.