Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Tariflere geri dön

Patates Kroket

  • TARİFLER YAPILIR: 2 porsiyon
  1. Önceden haşlanmış patateslerin içerisine tereyağı, sıfır proteinli süt, tuz, kırmızı toz biber, karabiber eklenip çatal yardımıyla ezilir.
  2. İçerisine düşük proteinli un ilave edilip, spatula ile karıştırılıp, el ile silindir şeklinde şekillendirilir.
  3. Panelemek için; yumurta ikamesinin içerisine sıfır proteinli süt eklenip çırpılır.
  4. Hazırlanan patatesler önce yumurtalı karışıma batırılıp sonra düşük proteinli galeta ununa bulanır.
  5. Kroketler kızgın yağda kızartılır ve altın sarısı renk alan kroketler kenara alınır.
  6. Düşük proteinli mayonez ve ketçapla birlikte servis edilir.