- Ilık suyun içerisine karnıyarık otu tohumu ilave edilip karıştırdıktan sonra 10 dakika bekletilir.
- Düşük proteinli unun içerisine hazırlanan sıvı karışım, tereyağı, tuz, zeytinyağı, sıfır proteinli süt, kabartma tozu, elma sirkesi eklenip çatalla karıştırılır.
- Hamur yoğurulduktan sonra dere otunu eklenip yoğurulmaya devam edilir.
- Hamur 8 eşit parçaya bölünüp elle yuvarlanır.
- Hamurun ortasını açılıp düşük proteinli kaşar peynir ilave edilip kapatılır.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirilir.
- Tabağa poğaçalar konulup kuru domates ve dere otuyla servis edilir.
NOT: Karnıyarık otu tohumu kullanılıyor ise su yada sıfır proteinli süt içerisine eklenip 10 dakika bekletildikten sonra kullanılır. Karnıyarık otu tohumu hamurun istenilen şekle gelmesinde yardımcı olur.