Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Tariflere geri dön

Sebzeli Pilav

  • TARİFLER YAPILIR: 2 porsiyon
  1. Küpler halinde doğranmış havuç, pancar ve patates 10 dakika haşlanır.
  2. Haşlanmış sudan 300 mililitre alınır.
  3. Haşlanmış sebzeler süzülüp kenara alınır.
  4. Tencereye tereyağı, zeytinyağı dökülüp kereviz sapı ve pırasayı sote edilir.
  5. Yıkanan düşük proteinli pirinç eklenip sotelemeye devam edilir.
  6. Haşlanmış sebzeler ilave edilir.
  7. Tuz ve ayrılan  sebze suyu eklenip, kapağı kapatılıp, 10-15 dakika kısık ateşte pişirilir.
  8. Pilav bütün suyunu çektikten sonra 10 dakika dinlendirilip üzerinde maydanozla servis edilir.