Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Tariflere geri dön

Soğanlı Peynirli Kraker

  • TARİFLER YAPILIR: 8 porsiyon
  1. Ilık suyun içerisine karnıyarık otu tohumu, kuru maya ilave edilip, karıştırılıp, 10 dakika bekletilir.
  2. Düşük proteinli unun içerisine tuz, ezilmiş sarımsak, oda ısısında tereyağı, sıfır proteinli süt ve hazırlanan sıvı karışım ilave edilip, çatalla yoğrulur.
  3. Hamura kuru soğan, rendelenmiş düşük proteinli kaşar peyniri ilave edilip yoğrulup 30 dakika mayalandırılır.
  4. Hamuru uzun ince şekillendirilip, yağlı kağıt serili fırın tepsisine konulur.
  5. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirilir.
  6. Krakerler tabağa konulup servis edilir.
NOT: Karnıyarık otu tohumu kullanılıyor ise su yada sıfır proteinli süt içerisine eklenip 10 dakika bekletildikten sonra kullanılır. Karnıyarık otu tohumu hamurun istenilen şekle gelmesinde yardımcı olur.