Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Tariflere geri dön

Ekmek Hamuru

  • Tarif Yapılışı: 6 porsiyon (dilim)
  1. Oda sıcaklığındaki su ve maya karıştırılır.
  2. Unun ortasına havuz yapılır. Su ve maya karışımı eklenir, karıştırılır.
  3. Un ve mayalı su karıştırıldıktan sonra şeker, tuz, sıfır proteinli süt ve zeytinyağı eklenir. Karışım yoğurulur.
  4. Tepsinin üzerine yağlı kağıt konulup, elde edilen hamur 6 parçaya bölünür.
  5. 30 dakika tepside mayalandırılır.
  6. Mayalanmış hamura bıçak yardımı ile çizik atılır, hiç dokunulmadan 200 oC dereceli fırına verilir.
  7. 12-15 dakika boyunca pişirilir.
  8. Ekmek piştikten sonra üzerine zeytinyağı sürülür. 2 dakika daha pişirildikten sonra servis edilir.
NOT: Karnıyarık otu tohumu kullanılıyor ise su ve mayanın içerisine eklenip 10 dakika bekletildikten sonra kullanılır. Karnıyarık otu tohumu ekmeğin istenilen şekle gelmesinde yardımcı olur.

Katı gıdaya geçiş dönemi için tariflerimizi denemeye ne dersiniz?