Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Tariflere geri dön

Simit

  • Tarif Yapılışı: 6 adet

Fenilalanin adet: 13,7 mg

0.31
Borsalar
166.76
Kalori
Aşama 1

Oda sıcaklığındaki su ve maya karıştırılır.

Aşama 2

Unun ortasına havuz yapılır.

Aşama 3

Su ve maya karışımı eklenir ve karıştırılır.

Aşama 4

Un ve mayalı su karıştıktan sonra şeker, tuz, sıfır proteinli süt ve zeytinyağı eklenir ve karışım yoğurulur. Tepsinin üzerine yağlı kağıt konulup, elde edilen hamur, 3 parçaya bölünür. Simit şekli verilir.

Aşama 5

30 dakika tepside mayalandırılır.

Aşama 6

Mayalanmış hamurun üzerine pekmez sürülür.

Aşama 7

Hiç dokunulmadan 200 0C fırına verilir ve 12-15 dakika boyunca pişirilir.

Aşama 8

Karnıyarık otu tohumu kullanılıyor ise su ve mayanın içerisine eklenip 10 dakika bekletildikten sonra kullanılır. Karnıyarık otu tohumu ekmeğin istenilen şekle gelmesine yardımcı olur.

Katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

 

Alfabetik sırayla

 

* Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Çocuk Metabolizma Bölümü, Hacettepe İhsan Doğramacı Çocuk Hastanesi Metabolizma Bölümü, Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyettetik Bölümü, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Metabolizma Bölümü, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Metabolizma Bölümü ve METVAK

Porsiyonlar, Beslenme Bilgi Sistemleri (BEBİS) - 8.1 versiyonu kullanılarak hesaplanmıştır.

  • 2 su bardağı ve 4 yemek kaşığı (240 g) düşük proteinli un
  • 1 çay kaşığı (2 g) kuru maya
  • 1 bardaktan biraz az (150 ml) su
  • Yarım çay bardağı (50 ml) 0 proteinli süt
  • 1 çay kaşığı (5 g) tuz
  • 1 çay kaşığı (5 g) şeker
  • 1 yemek kaşığı (10 ml) zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı (7 g) karnıyarık otu tohumu (isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı pekmez (üzerine sürmek için)

Katı gıdaya geçiş dönemi için tariflerimizi denemeye ne dersiniz?