Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Tariflere geri dön

Çikolatalı Ekmek

  • Tarif Yapılışı: 6 porsiyon
  1. Oda sıcaklığındaki su, şeker, kakao, karnıyarık otu tohumu ve maya karıştırılır.
  2. Karışım unun üzerine eklenir. Sıfır proteinli süt ve zeytinyağı eklenir ve karışım yoğurulur ve 30 dakika mayalandırılır.
  3. Hamur bir merdane yardımı ile ince bir şekilde açılır.
  4. Bütün iç malzemeleri karıştırılır ve açılmış hamurun üzerine dökülür.
  5. Hamur rulo yapılır ve birer parmak kalınlığında kesilir.
  6. Kesilmiş hamur yatay bir biçimde fırın tepsisine alınır
  7. Önceden ısıtılmış 200 0C derecelik fırında 12-15 dakika pişirilir.
  8. Pudra şekeri ve süt karıştırılır. Pişirilmiş çikolatalı ekmeklerin üzerine dökülerek servis edilir.

Katı gıdaya geçiş dönemi için tariflerimizi denemeye ne dersiniz?