Patatesler ince bir şekilde kesilir, kızgın yağda 4-5 dakika kızartılır.
Düşük proteinli yoğurt için, sıfır proteinli süt ve nişasta ocağa alınır kıvam alana kadar pişirilir ve ocaktan alınır. İçerisine limon suyu, normal yoğurt, sarımsak ve közlenmiş patlıcan ilave edilir kenara alınır.
Domates sos için, tavaya zeytinyağı dökülür, domates salçası, tuz, karabiber sarımsak pul biber, taze kekik eklenir bir miktar pişirildikten sonra su ilave edilir ve kıvam alana kadar pişirilir.
Patlıcanlı sos için, tavaya zeytinyağı, közlenmiş patlıcan ve sarımsak eklenerek pişirilir.
Serviste tabağa ilk önce düşük proteinli yoğurtlu karışım, üzerine patlıcanlı karışım, kızarmış patates ve domates sos dökülerek servis edilir.
İçindekiler
Katı gıdaya geçiş dönemi için tariflerimizi denemeye ne
dersiniz?