Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Tariflere geri dön

Bagel

  • Tarif Yapılışı: 4 Porsiyon
  1. Hamur için, bir kâsede şekerin içerisine toz şeker, ılık su, kuru maya, karnıyarık otu tohumu, sıfır proteinli süt eklenip çatalla karıştırılarak 10 dakika bekletilir.
  2. Unun içerisine tuz, hazırladığımız sıvı karışım, zeytinyağı eklenip hamur yoğrulur. Bir kâsenin içine alınıp streçlenerek 30 dakika mayalandırılır.
  3. Mayalanan hamuru 4 eşit parçaya bölüp, elle yuvarlanır, ortasını delinip  şekillendirilen bagel’ler kaynayan suda 1-2 dakika haşlanır.
  4. Haşlanan bagel’ler süzüp fırın tepsisine alınır. Üzerlerine sıvıyağ gezdirip 220 derecede 20 dakika pişirilir
  5. Serviste bagel’ler ortadan ikiye kesip 1 dilim düşük proteinli peynir,1 çeri domates ve 1 tutam maydanozla sandviç yaparak servis edilir.
NOT: Karnıyarık otu tohumu kullanılıyor ise su yada sıfır proteinli süt içerisine eklenip 10 dakika bekletildikten sonra kullanılır. Karnıyarık otu tohumu hamurun istenilen şekle gelmesinde yardımcı olur.

Katı gıdaya geçiş dönemi için tariflerimizi denemeye ne dersiniz?