Skip to main content
VİTADOSTUMPKU
PKU (Fenilketonüri) nedir?
Hakkımızda
Tarifler
ANA SAYFA
Vitafriendspku
TARİFLER
Ekmek Kadayıfı
Tariflere geri dön
Ekmek Kadayıfı
Tarifi Yazdır
Tarifi Paylaş
Tarif Yapılışı: 8 porsiyon
Method
Ekmekler fırın tepsisine dizip 200 derece fırında 10 dakika pişirilir.
Şerbet için toz şeker ve suyu karıştırılıp kaynamaya bırakılır.
Şerbet kaynayınca limon suyunu eklenip 5 dakika daha kaynatılıp soğumaya bırakılır.
Kreması için yumurta ikamesi, mısır nişastası, vanilya, toz şeker, su ve sıfır proteinli sütü çırpılıp, ocağa alınıp pişirilir.
Piştikten sonra tereyağı ilave edilir.
Pişen ekmeklerin üzerine şerbeti gezdirilir, hazırlanan krema üzerine ilave edilip üstünü düzeltilip 30 dakika buzdolabında soğutulur.
1 dilim ekmek kadayıfının üzerine vişne koyularak servis edilir.
İçindekiler
Katı gıdaya geçiş dönemi için tariflerimizi denemeye ne dersiniz?
Simit
Simit
Karnabahar Pizza
Karnabahar Pizza
Tüm Tarifleri Gör!