- Ilık suyun içerisine toz maya, toz şeker, karnıyarık otu tohumu eklenip karıştırılır ve 10 dakika bekletilir.
- Bir kasede kuru domates, zeytinyağı, sarımsak, taze biberiye, yeşil zeytini karıştırılıp 30 dakika yağın içerisinde açılması için bekletilir.
- Düşük proteinli unun içerisine hazırlanan sıvı karışım, tuz, sıfır proteinli süt, zeytinyağı, hazırlanan kuru domatesli karışım eklenip yoğrulur.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serilip hamur 30 dakika mayalandırılır.
- Mayalandıktan sonra 200 derece fırında 30 dakika pişirilir.
- Piştikten sonra kuru domates ve taze biberiye ile servis edilir.
NOT: Karnıyarık otu tohumu kullanılıyor ise su yada sıfır proteinli süt içerisine eklenip 10 dakika bekletildikten sonra kullanılır. Karnıyarık otu tohumu hamurun istenilen şekle gelmesinde yardımcı olur.