Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Tariflere geri dön

Havuçlu kurabiye

  • Tarif Yapılışı: 4 porsiyon
  1. Parmak şeklinde kesilen havuçlar kaynayan suda 5-6 dakika haşlanır, süzüp kenara alınır.
  2. Düşük proteinli un, tereyağı, kırmızı toz biber, zerdeçal, tuz, taze kekik, sıfır proteinli süt yoğrularak hamur halime getirilir.
  3. Hamur streçlenip 30 dakika buzdolabında dinlendirilir. 
  4. Yağlı kağıdın üzerine un serpilip hamur yarım santim inceliğinde açılır.
  5. Hamurdan yuvarlaklar kesilip içerine 2 adet haşlanmış havuç koyulup kenarlarından ortaya doğru katlanır.
  6. 180 derecelik fırında 15-20 dakika pişirilip servis edilir.

Katı gıdaya geçiş dönemi için tariflerimizi denemeye ne dersiniz?