Düşük proteinli un, toz şeker, yumurta ikamesi, vanilya özütü, tereyağı, kırmızı gıda boyası (gıda boyası yerine istenirse 100 gram pancar 300 mililitre suda 10 dakika haşlayıp içerisinden 5 mililitre (1 tatlı kaşığı) sıvı kullanılarak boyanabilir), sıfır proteinli sütü eklenip yoğrulur.
Hamur streçlenip 30 dakika buzdolabında dinlendirilir.
Yağlı kağıdın üzerine düşük proteinli un serpilip hamur yarım santim kalınlığında açılır.
Kalp şeklinde kalıpla hamur kesilip fırın tepsisine dizilir.
150 derecelik fırında 15 dakika pişirilir.
Kurabiyeler yanında sıfır proteinli süt ile birlikte servis edilir.
İçindekiler
Katı gıdaya geçiş dönemi için tariflerimizi denemeye ne
dersiniz?