- Tavada tereyağını eritilir.
- Yemeklik doğranmış kuru soğan, tuz, karabiber, küpler halinde doğranmış mantar, pul biber ve maydanoz ilave edilip, kenara alınır.
- Ilık suyun içerisine karnıyarık otu tohumunu ilave edilip karıştırılır. (Karnıyarık otu tohumu suyun jelleşmesine yardımcı olacaktır)
- Düşük proteinli unun içerisine tuz, yumurta ikamesi, hazırlanan sıvı karışım, sıfır proteinli süt eklenip yoğurulduktan sonra 30 dakika oda ısısında dinlendirilir.
- Hamuru iki eşit parçaya bölünüp tezgah unlandıktan sonra bezeler açılır.
- Açılan hamurun üzerine hazırlanan harç aralıklarla konulur.
- İkinci hamur, harçların konulduğu hamurun üzerine konulup kenarlarından elle geçilerek bıçak yardımıyla kesilir.
- Kenarları iyice kapatıldıktan sonra mantılar kaynar suya atılıp 1 dakika haşlanır.
- Haşlanan mantıların üzerine düşük proteinli yoğurt ve pul biber dökülüp servis edilir.
NOT: Karnıyarık otu tohumu kullanılıyor ise su yada sıfır proteinli süt içerisine eklenip 10 dakika bekletildikten sonra kullanılır. Karnıyarık otu tohumu hamurun istenilen şekle gelmesinde yardımcı olur.