Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Tariflere geri dön

Mantarlı Pırasalı Tart

  • Tarif Yapılışı: 6 porsiyon
  1. Tereyağı eritilip mantar, pırasa, tuz, karabiber, düşük proteinli un ve sıfır proteinli süt kıvam alana kadar pişirilir.
  2. Düşük proteinli unun içerisine yenibahar, tuz, karabiber, tereyağı eklenir, hafif yoğurularak kum kum yapılır.
  3. İçerisine sıfır proteinli sütü eklenip yoğurmaya devam edilir.
  4. Yağlı kağıdın üzerine düşük proteinli un serilip hamur, tart hamuru boyutunda açılır.
  5. Hamuru kalıba yerleştirip bıçak yardımıyla kenarları düzeltilir.
  6. Hazırlanan iç harcı eklenip üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ilave edilir.
  7. 180 derecede 20-25 dakika pişirilir.
  8. 1 dilim tartın üzerine çeri domates ve maydanozla servis edilir.

Katı gıdaya geçiş dönemi için tariflerimizi denemeye ne dersiniz?