Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Tariflere geri dön

Nacho Cipsi ve Salsa Sos

  • Tarif Yapılışı: 4 porsiyon
  1. Ilık suyun içerisine kuru maya, toz şeker, domates salçası ve karnıyarık otu tohumu eklenip, karıştır, 10 dakika bekletilir.
  2. Düşük proteinli unun içerisine kırmızı toz biber, köri, tuz, sıfır proteinli süt ve hazırlanan sıvı karışım eklenir.
  3. İlk önce bir çatal yardımıyla daha sonra elde yoğurulur sonra hamuru 30 dakika mayalandırılır.
  4. Salsa sos için küpler halinde doğranmış domates, kuru soğan, sivri biber, maydanoz, domates salçası, tuz, sarımsak, pul biberi blenderdan geçirilir.
  5. Tezgahın üzerine düşük proteinli un dökülüp mayalanan hamur açılır.
  6. Bir bardak yardımıyla yuvarlaklar kesip kızgın yağda kızartılır ve kızaranlar kenara alınır.
  7. Tabağının ortasına salsa sosu konulup etrafına nacho cipsleri dizilerek servis edilir.
NOT: Karnıyarık otu tohumu kullanılıyor ise su yada sıfır proteinli süt içerisine eklenip 10 dakika bekletildikten sonra kullanılır. Karnıyarık otu tohumu hamurun istenilen şekle gelmesinde yardımcı olur.

Katı gıdaya geçiş dönemi için tariflerimizi denemeye ne dersiniz?