Havuçlar kaynayan suda yumuşayana kadar haşlınır, süzülüp kenara alınır, içerisine tereyağı, toz zerdeçal, kırmızı toz biber, tuz, karabiber, sıfır proteinli süt eklenip çatalla ezilir.
Düşük proteinli un eklenip spatulayla karıştırılır.
El bir miktar yağlanıp, hamurdan parçalar koparılıp, şekillendirilir.
Panelemek için; yumurta ikamesi ve sıfır proteinli sütü çırpılır, hazırlanan nuggetları ilk önce yumurtalı karışıma daha sonra galeta ununa bulanıp, kızgın yağda kızartılır.
Kızarmış olan nuggetlar kenara alınır.
Düşük proteinli yoğurt, düşük proteinli mayonez, taze nane, taze soğan, maydanoz, dere otu ve tuz karıştırılır.
Tabağın ortasına ranch sos, kenarlarına nuggetlar dizilip servis edilir.
İçindekiler
Katı gıdaya geçiş dönemi için tariflerimizi denemeye ne
dersiniz?