Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Tariflere geri dön

Pancarlı Muffin

  • Tarif Yapılışı: 12 porsiyon
  1. Ilık suyun içerisinde pancarlar yumuşayana kadar haşlınır.
  2. Pancarlar süzülüp kenara alınır.
  3. Pancarların haşladığı sudan 1 su bardağı alınıp içerisine toz şeker, kuru maya, karnıyarık otu tohumu, pul biber eklenip karıştırıldıktan sonra 10 dakika bekletilir.
  4. Düşük proteinli unun içerisine hazırlanan sıvı karışım, tuz, tereyağı, kabartma tozu, zeytinyağı, sıfır proteinli sütü eklenip harç kıvamına gelene kadar karıştırılır.
  5. Haşlanmış olan pancarlar eklenip karıştırılır.
  6. Muffin kalıbı yağlayıp iki kaşık yardımıyla kek karışımı dökülür.
  7. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 25-30 dakika pişirilir.
NOT: Karnıyarık otu tohumu kullanılıyor ise su yada sıfır proteinli süt içerisine eklenip 10 dakika bekletildikten sonra kullanılır. Karnıyarık otu tohumu hamurun istenilen şekle gelmesinde yardımcı olur.

Katı gıdaya geçiş dönemi için tariflerimizi denemeye ne dersiniz?