- Ilık suyun içerisine karnıyarık otu tohumu, kuru maya ilave edilip, karıştırılıp, 10 dakika bekletilir.
- Düşük proteinli unun içerisine tuz, ezilmiş sarımsak, oda ısısında tereyağı, sıfır proteinli süt ve hazırlanan sıvı karışım ilave edilip, çatalla yoğrulur.
- Hamura kuru soğan, rendelenmiş düşük proteinli kaşar peyniri ilave edilip yoğrulup 30 dakika mayalandırılır.
- Hamuru uzun ince şekillendirilip, yağlı kağıt serili fırın tepsisine konulur.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirilir.
- Krakerler tabağa konulup servis edilir.
NOT: Karnıyarık otu tohumu kullanılıyor ise su yada sıfır proteinli süt içerisine eklenip 10 dakika bekletildikten sonra kullanılır. Karnıyarık otu tohumu hamurun istenilen şekle gelmesinde yardımcı olur.