Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Tariflere geri dön

Tost Ekmeği

  • Tarif Yapılışı: 12 porsiyon
  1. Ilık suyun içerisine toz şeker, kuru maya, karnıyarık otu tohumu eklenip, karıştırılıp, 10 dakika bekletilir.
  2. Unun içerisine tuz, düşük proteinli süt, hazırlanan sıvı karışım, zeytinyağı eklenip yoğrulur.
  3. Kalıbın içerisini yağlanır ve karışım kalıbın içerisinde 30 dakika mayalandırılır.
  4. 180 derece fırında 30-35 dakika pişirilir.
  5. Dilimlenip servis edilir.
NOT: Karnıyarık otu tohumu kullanılıyor ise su yada sıfır proteinli süt içerisine eklenip 10 dakika bekletildikten sonra kullanılır. Karnıyarık otu tohumu hamurun istenilen şekle gelmesinde yardımcı olur.

Katı gıdaya geçiş dönemi için tariflerimizi denemeye ne dersiniz?