- Ilık suyun içerisine kuru maya, toz şeker, karnıyarık otu tohumunu ilave edilip, karıştırılıp, 10 dakika bekletilir.
- Düşük proteinli unun içerisine sıfır proteinli süt, tuz, sarımsak, hazırlanan sıvı karışımı eklenip yoğrulur.
- Hamur 30 dakika mayalanmaya bırakılır.
- Tezgah unlanıp hamuru yarım santim inceliğinde açılır, üzerine domates salçası sürülür.
- Taze kekik, düşük proteinli kaşar peyniri serpilip 8 eşit parçaya kesilirir, kenardan ortaya doğru sarılır.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine bırakılıp 200 derecede 15 dakika pişirilir.
- Pizzalar fırınlanmadan önce üzerine domates sosu sürebilir.
- Pizzaları tabağa koyularak servis edilir.
NOT: Karnıyarık otu tohumu kullanılıyor ise su yada sıfır proteinli süt içerisine eklenip 10 dakika bekletildikten sonra kullanılır. Karnıyarık otu tohumu hamurun istenilen şekle gelmesinde yardımcı olur.