Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Tariflere geri dön

Twist Pizza

  • Tarif Yapılışı: 8 porsiyon
  1. Ilık suyun içerisine kuru maya, toz şeker, karnıyarık otu tohumunu ilave edilip, karıştırılıp, 10 dakika bekletilir.
  2. Düşük proteinli unun içerisine sıfır proteinli süt, tuz, sarımsak, hazırlanan sıvı karışımı eklenip yoğrulur.
  3. Hamur 30 dakika mayalanmaya bırakılır.
  4. Tezgah unlanıp hamuru yarım santim inceliğinde açılır, üzerine domates salçası sürülür.
  5. Taze kekik, düşük proteinli kaşar peyniri serpilip 8 eşit parçaya kesilirir, kenardan ortaya doğru sarılır.
  6. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine bırakılıp 200 derecede 15 dakika pişirilir.
  7. Pizzalar fırınlanmadan önce üzerine domates sosu sürebilir.
  8. Pizzaları tabağa koyularak servis edilir.
NOT: Karnıyarık otu tohumu kullanılıyor ise su yada sıfır proteinli süt içerisine eklenip 10 dakika bekletildikten sonra kullanılır. Karnıyarık otu tohumu hamurun istenilen şekle gelmesinde yardımcı olur.

Katı gıdaya geçiş dönemi için tariflerimizi denemeye ne dersiniz?