Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Tariflere geri dön

Ajvar Sos

  • Tarif Yapılışı: 4 Porsiyon
  1. Yağlı kağıt veya silpat serilmiş bir fırın tepsinin içerisine patlıcanlar alınır ve birkaç delik açılır böylelikle patlıcanlar fırında patlamayacaktır.
  2. Yanına kapya biber ve domatesler eklenerek 200 C° de 30 dakika közlenir.
  3. Sebzeler 10 dakika bekletilir böylelikle daha kolay kabukları soyulacaktır.
  4. Sebzelerin kabukları soyulur ve ince bir şekilde kesilir.
  5. Tavaya zeytinyağı dökülür, soğan ve sarımsak kavrulur,
  6. Hazırlanan karışım da ilave edilir ve birkaç dakika daha kavrulur baharatlar eklenerek servis edilir.

Katı gıdaya geçiş dönemi için tariflerimizi denemeye ne dersiniz?