Skip to main content
VİTADOSTUMPKU
PKU (Fenilketonüri) nedir?
Hakkımızda
Tarifler
ANA SAYFA
Vitafriendspku
TARİFLER
Bazlama
Tariflere geri dön
Bazlama
Tarifi Yazdır
Tarifi Paylaş
Tarif Yapılışı: 4 Porsiyon
Method
Sıcak suyun içerisine, karnıyarık otu tohumu, kuru maya, toz şeker ilave edilerek karıştırılıp 10 dakika bekletilir.
Düşük proteinli unun içine, tuz, zeytinyağı ve hazırlanan sıvı karışım ilave edilerek yoğurulur.
Hamurun ele yapışmaması için bir miktar zeytinyağı kullanılır.
Hamur yoğrulduktan sonra 4 eşit parçaya bölünür ve silpat veya yağlı kağıdın üzerinde 30 dakika mayalandırılır.
Hamurlar mayalandıktan sonra kısık ateşte 15-20 dakika kadar pişirilip servis edilir.
Karnıyarık otu tohumu hamurun glutenli gibi şekil alabilmesine yardımcı olacaktır, isteğe bağlı kullanılır.
İçindekiler
Katı gıdaya geçiş dönemi için tariflerimizi denemeye ne dersiniz?
Simit
Simit
Karnabahar Pizza
Karnabahar Pizza
Tüm Tarifleri Gör!