Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Tariflere geri dön

Bazlama

  • Tarif Yapılışı: 4 Porsiyon
  1. Sıcak suyun içerisine, karnıyarık otu tohumu, kuru maya, toz şeker ilave edilerek karıştırılıp 10 dakika bekletilir.
  2. Düşük proteinli unun içine, tuz, zeytinyağı ve hazırlanan sıvı karışım ilave edilerek yoğurulur.
  3. Hamurun ele yapışmaması için bir miktar zeytinyağı kullanılır.
  4. Hamur yoğrulduktan sonra 4 eşit parçaya bölünür ve silpat veya yağlı kağıdın üzerinde 30 dakika mayalandırılır.
  5. Hamurlar mayalandıktan sonra kısık ateşte 15-20 dakika kadar pişirilip servis edilir.
  6. Karnıyarık otu tohumu hamurun glutenli gibi şekil alabilmesine yardımcı olacaktır, isteğe bağlı kullanılır.

Katı gıdaya geçiş dönemi için tariflerimizi denemeye ne dersiniz?