Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Tariflere geri dön

Kayısılı Kurabiye

  • Tarif Yapılışı: 12 Porsiyon
  1. Bir tavanın içine kayısılar, esmer şeker, 1 çay bardağı su eklenerek kayısılar yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirilir.
  2. Tezgahın üzerine düşük proteinli un, esmer şeker, toz tarçın, vanilya, pekmez, 125 gram oda ısısında tereyağı eklenerek yoğurulur.
  3. Hamurdan bir parça kopartılır, streç filmin içerisinde açılarak içine hazırlanan kayısılı iç harçtan eklenerek şekil verilir ve fırın tepsisine alınır,
  4. 180 C ° de 8-10 dakika pişirilir, soğuduktan sonra pudra şekeri serpilerek servis edilir.

Katı gıdaya geçiş dönemi için tariflerimizi denemeye ne dersiniz?