Skip to main content
VİTADOSTUMPKU
PKU (Fenilketonüri) nedir?
Hakkımızda
Tarifler
ANA SAYFA
Vitafriendspku
TARİFLER
Ispanaklı Erişte
Tariflere geri dön
Ispanaklı Erişte
Tarifi Yazdır
Tarifi Paylaş
Tarif Yapılışı: 6 Porsiyon
Method
Ispanak kaynar suyun içerisinde 3 dakika haşlanır.
Blenderın içerisinde püre haline getirilir.
Ilık suyun içerisine karnıyarık otu tohumu ve tuzu karıştırıp 10 dakika bekletilir.
Düşük proteinli unun içerisine, sıfır proteinli süt, hazırlamış olduğumuz sıvı karışım, ıspanak ezmesini ekleyip yoğurulur.
Hamur elinize yapışıyor ise bir miktar daha düşük proteinli un ilavesi yapılabilir.
Hamuru açılır ve 2 cm lik şeritler halinde kesilir.
Kesilen hamurları üst üste koyup ince erişte şeklinde kesilir.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinin üzerine alıp 150 C° de 20-25 dakika kurutulur.
Pişirilmek istendiğinde kaynar suyun içerisinde 2-3 dakika haşlayarak tüketilebilir.
İçindekiler
Katı gıdaya geçiş dönemi için tariflerimizi denemeye ne dersiniz?
Simit
Simit
Karnabahar Pizza
Karnabahar Pizza
Tüm Tarifleri Gör!