Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Tariflere geri dön

Beşhamel soslu fırında mantar

  • Tarif Yapılışı: 3 Porsiyon
  1. Margarin bir tavada eritirlir,
  2. Üzerine düşük proteinli un eklenir ve renk alana kadar kavrulur.
  3. Karışımın üzerine sıfır proteinli süt eklenir ve kıvam alana kadar pişirilir.
  4. Kıvam aldıktan sonra, tuz,rendelenmiş  muskat, kırmızı toz biber, eklenir karıştırılıp kenara alınır.
  5. Mantarların orta kısmı çıkartılır ve dış kısmı soyulur.
  6. Bir borcam kabın içerisine alınır mantarlar üzerine tuz ve karabiber ekilir.
  7. Üzerine beşhamel sos gezdirlir.
  8. Düşük proteinli kaşar peyniri serpilir ve 180 C° 20 dakika pişilirilir ve servis edilir.

Katı gıdaya geçiş dönemi için tariflerimizi denemeye ne dersiniz?