Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Tariflere geri dön

Zeytinli açma

  • Tarif Yapılışı: 6 Porsiyon
  1. Ilık suyun içerisine kuru maya, karnıyarık otu tohumu, toz şeker eklenerek karıştırılır 10 dakika bekletilir.
  2. Düşük proteinli unun içerisine margarin, tuz, zeytinyağı, sıfır proteinli süt ve hazırlamış oldupumuz sıvı karışım eklenerek yoğurulur.
  3. 30 dakika oda ısısında mayalandırılır.
  4. Hamurun yapışmaması için ele bir miktar zeytinyağı dökülür ve hamurdan bir beze kopartılarak streç filmin üzerine açılır.
  5. Dilimlenmiş zeytinlar bu hamurun içerisine alınır ve hamur kapatılır.
  6. Hazırlanan açmalar yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alınır üzerine pekmez sürülür ve 180 C° de 20-25 dakika pişirilerek servis edilir.

Katı gıdaya geçiş dönemi için tariflerimizi denemeye ne dersiniz?