Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Tariflere geri dön

Patlıcanlı Kaşarlı pide

  • Tarif Yapılışı: 2 Porsiyon
  1. Patlıcanlar delinip ocakta közlenir.
  2. Patlıcanlar birkasenin içine alınıp streç film kapatılarak 10 dakika bekletilir.
  3. Ilık suyun içerisine, karnıyarık otu tohumu, kuru maya, toz şeker, eklenerek karıştırılı ve 10 dakika bekletilir.
  4. Düşük proteinli unun içerisine, tuz, zeytinyağı, sıfır proteinli süt ve hazırlanan sıvı karışım eklenerek hamur yoğurulur 30 dakika oda ısısında mayalandırılır.
  5. Dinlenen patlıcanlar soyulur içerisine, tuz, karabiber kuru soğan, kapya biber, eklenir ve kenara alınır.
  6. Hamur 2 eşit parçaya bölünür, altına ve üzerine düşük proteinli un atılarak açılır.
  7. Açılan hamurların içerisine hazırlanan patlıcanlı karışım eklenir kenar şekli verilir ve kenarına zeytinyağı sürülür.
  8. Üzerine düşük proteinli kaşar peyniri eklenerek 180 C° de 20-25 dakika pişirilerek servis edilir.

Katı gıdaya geçiş dönemi için tariflerimizi denemeye ne dersiniz?