Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Tariflere geri dön

Beşamel Soslu Patates

  • Tarif Yapılışı: 6 Porsiyon
  1. Patatesler ince ince kesilir, tencerenin içine sıcak su doldurulur, tuz, kesilen patatesler 10 dakika haşlanır ve süzülür.
  2. Beşamel sos için; tavanın içine tereyağı, düşük proteinli un eklenerek renk alana kadar kavrulur, üzerine sıfır proteinli süt eklenerek kıvam alana kadar pişirilir üzerine tuz, karabiber ve haşlanan patatesler eklenerek karıştırılır.
  3. Bir borcam kabın içine hazırlanan harç dökülür, üzerine düşük proteinli kaşar peyniri dökülüp önceden ısıtılmış 180 c derecelik fırında 15-20 dakika pişirilir ve servis edilir.

Katı gıdaya geçiş dönemi için tariflerimizi denemeye ne dersiniz?