Fenilalanin porsiyon: 23,38 mg
Bir kabın içine düşük proteinli un, kabartma tozu, vanilya, toz şeker, su, sıvı yağ, sıfır proteinli süt eklenerek çırpılır,
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökülerek önceden ısıtılmış 180 c derecelik fırında 20 dakika pişirilir,
Bir kabın içine orman meyveli toz şanti ve sıfır proteinli süt karıştırılıp kıvam aldırılır ve 2 saat soğutulur.
Fırından çıkartılan kek sarılarak şekil verdirilir, üzerine hazırlanan şanti sürülür, muz eklenerek sarılır, üzerine hazırlanan şanti sürülür, üzerine çilekler eklenerek servis edilir.
Porsiyonlar, Beslenme Bilgi Sistemleri (BEBİS) - 8.1 versiyonu kullanılarak hesaplanmıştır.