Fenilalanin porsiyon: 18,04 mg
Ilık suyun içerisine kuru maya, karnıyarık otu tohumu, vanilya özütü eklenip karıştırıldıktan sonra 10 dakika bekletilir
Düşük proteinli unun içerisine toz şeker, hazırlanan sıvı karışım ve sıfır proteinli süt ilave edilip yoğrulur.
Üzeri streçlenip 30 dakika mayalandırılır.
Hamurdan küçük parçalar koparılıp, yuvarlanır ve ortasını delip açılarak şekillendirilir.
Kızgın yağda altın sarısı renk alana kadar iki yüzü de kızartılık.
Üzerine glazürü için pudra şekeri ve sütü karıştırıyoruz.
Hazırlanan donutlar glazüre batırılır.
Glazüre batırılan donutlar çeşitli şekerlerle süsleyip servis edilir.
Not: a- İsteğe bağlı renkli şekerlemeler 10 gram 1 yemek kaşığı.
b- İsteğe bağlı skittles şekerleme 2 yemek kaşığı 30 gram.
c- Karnıyarık otu tohumu kullanılıyor ise su yada sıfır proteinli süt içerisine eklenip 10 dakika bekletildikten sonra kullanılır. Karnıyarık otu tohumu hamurun istenilen şekle gelmesinde yardımcı olur.
Porsiyonlar, Beslenme Bilgi Sistemleri (BEBİS) - 8.1 versiyonu kullanılarak hesaplanmıştır.