Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Tariflere geri dön

Donut

  • Tarif Yapılışı: 7 porsiyon

Fenilalanin porsiyon: 18,04 mg

0.40
Borsalar
447.41
Kalori
Aşama 1

Ilık suyun içerisine kuru maya, karnıyarık otu tohumu, vanilya özütü eklenip karıştırıldıktan sonra 10 dakika bekletilir

Aşama 2

Düşük proteinli unun içerisine toz şeker, hazırlanan sıvı karışım ve sıfır proteinli süt ilave edilip yoğrulur.

Aşama 3

Üzeri streçlenip 30 dakika mayalandırılır.

Aşama 4

Hamurdan küçük parçalar koparılıp, yuvarlanır ve ortasını delip açılarak şekillendirilir.

Aşama 5

Kızgın yağda altın sarısı renk alana kadar iki yüzü de kızartılık.

Aşama 6

Üzerine glazürü için pudra şekeri ve sütü karıştırıyoruz.

Aşama 7

Hazırlanan donutlar glazüre batırılır.

Aşama 8

Glazüre batırılan donutlar çeşitli şekerlerle süsleyip servis edilir.

Not:  a-  İsteğe bağlı renkli şekerlemeler 10 gram 1 yemek kaşığı.

          b- İsteğe bağlı skittles şekerleme 2 yemek kaşığı 30 gram.

          c- Karnıyarık otu tohumu kullanılıyor ise su yada sıfır proteinli süt içerisine eklenip 10 dakika bekletildikten sonra kullanılır. Karnıyarık otu tohumu hamurun istenilen şekle gelmesinde yardımcı olur.

Porsiyonlar, Beslenme Bilgi Sistemleri (BEBİS) - 8.1 versiyonu kullanılarak hesaplanmıştır.

  • 150 mililitre ılık su/ 1.5 çay bardağı
  • 5 gram kuru maya/ 1 çay kaşığı
  • 10 gram karnıyarık otu tohumu/ 1 yemek kaşığı
  • 5 gram vanilya özütü/ 1 çay kaşığı
  • 240 gram düşük proteinli un/ 2 su bardağı
  • 40 gram toz şeker/ 3 yemek kaşığı
  • 50 mililitre sıfır proteinli süt/ ½ çay bardağı
  • Glazür için;
  • 150 gram pudra şekeri/ 1 su bardağı
  • 30 mililitre sıfır proteinli süt/ 2 yemek kaşığı
  • Kızartmak için;
  • 400 mililitre Ayçiçek yağı/ 2 su bardağı

Katı gıdaya geçiş dönemi için tariflerimizi denemeye ne dersiniz?